Terug naar Recepten

Ciabatta met asperges en gerookte zalm

Wit Lunch 3 personen 15 - 30 minuten

Ciabatta met asperges en gerookte zalm

Ingrediënten

 8 witte asperges, geschild

 zongedroogde tomaatjes

 1 potje groene pesto

 4 ciabattabroodjes

 1 el mayonaise

 100 g gerookte zalmfilet

 25 g rucola

 1/2 el kappertjes

Bereiding

  • Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges af en schil ze.
  • Kook de asperges in een bodem water met zout in ca. 15 min. beetgaar.
  • Spoel de asperges onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de ciabattabroodjes open en besmeer ze dun met mayonaise.
  • Beleg de onderste ciabattahelft met de gerookte zalmfilet, een toef rucola, de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes en de asperges.
  • Besmeer de asperges met de pesto en dek af met de bovenste ciabatta helft.