Terug naar Recepten

Afrikaanse mango-kipsalade

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Afrikaanse mango-kipsalade

Ingrediënten

 300 gr. asperges

 1 mango

 200 gr. gerookte kip

 1 el sinaasappelsap

 2 tl dyon mosterd

 1 tl honing

 4 el olijfolie

 50 gr. alfalfa

 3 el zonnebloempitten

 zout en peper

Bereiding

  • Snijd van de asperge onderkant ca.1 cm af en kook de asperges in ruim kokend water met wat zout 8 min beetgaar, spoel ze met koud water en halveer ze overdwars (niet in de lengte).
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen.
  • Snijd de kip in repen.
  • Klop een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd honing en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de asperges met de mango en de kip en besprenkel de salade met de dressing.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi ze met zout.
  • Verdeel eerst de alfalfa en daarna de salade over 4 borden en strooi de zonnebloempitten erover.