Ingrediënten
300 gr. asperges
1 mango
200 gr. gerookte kip
1 el sinaasappelsap
2 tl dyon mosterd
1 tl honing
4 el olijfolie
50 gr. alfalfa
3 el zonnebloempitten
zout en peper
Bereiding
- Snijd van de asperge onderkant ca.1 cm af en kook de asperges in ruim kokend water met wat zout 8 min beetgaar, spoel ze met koud water en halveer ze overdwars (niet in de lengte).
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen.
- Snijd de kip in repen.
- Klop een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd honing en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
- Meng de asperges met de mango en de kip en besprenkel de salade met de dressing.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi ze met zout.
- Verdeel eerst de alfalfa en daarna de salade over 4 borden en strooi de zonnebloempitten erover.