Terug naar Recepten

Aioli van Asperge

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aioli van Asperge

Ingrediënten

 400 gr. witte asperges, geschild

 1 tl grof zeezout

 2 flinke tenen knoflook

 2 el citroensap

 1 tl fijne mosterd

 1 ei, op kamertemperatuur

 150 ml zonnebloemolie olie om te frituren

 500 gr calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries)

 1 stokbrood

Bereiding

  • Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
  • Giet ze af in een zeef en laat de asperges goed uitlekken en afkoelen.
  • Doe het zeezout met de knoflook, het citroensap en de mosterd in een maatbeker. Pureer met de staafmixer glad.
  • Voeg het ei toe.
  • Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige aioli.
  • Pureer ook de asperges met de staafmixer.
  • Schep de aspergepuree door de aioli.
  • Verhit in de olie om te frituren tot 180 ºC.
  • Bak de calamares in 2-3 min. goudgeel en krokant.
  • Leg de calamares en de sneetjes stokbrood op 2 tapasschalen.
  • Zet op elke schaal een tapaskommetje aspergeaioli om te dippen.