Ingrediënten
400 gr. witte asperges, geschild
1 tl grof zeezout
2 flinke tenen knoflook
2 el citroensap
1 tl fijne mosterd
1 ei, op kamertemperatuur
150 ml zonnebloemolie olie om te frituren
500 gr calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries)
1 stokbrood
Bereiding
- Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
- Giet ze af in een zeef en laat de asperges goed uitlekken en afkoelen.
- Doe het zeezout met de knoflook, het citroensap en de mosterd in een maatbeker. Pureer met de staafmixer glad.
- Voeg het ei toe.
- Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige aioli.
- Pureer ook de asperges met de staafmixer.
- Schep de aspergepuree door de aioli.
- Verhit in de olie om te frituren tot 180 ºC.
- Bak de calamares in 2-3 min. goudgeel en krokant.
- Leg de calamares en de sneetjes stokbrood op 2 tapasschalen.
- Zet op elke schaal een tapaskommetje aspergeaioli om te dippen.