Ingrediënten
1 pak diepvries tuinbonen (300 gr)
500 gr kleine uien
500 gr groene asperges
(grof zee-)zout
4 el (balsamico-) azijn
1 dl olijfolie
1 el droge witte vermouth
50 gr oude kaas
100 gr gesneden salami
100 gr gesneden rauwe (Parma)ham
2 takjes verse basilicum
(versgemalen) zwarte peper
2 stengels lente-ui
Bereiding
- Laat de tuinbonen ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Pel de uien en zet ze in een lage ovenschaal.
- Sprenkel er 4 el olijfolie over en strooi er wat zout over.
- Rooster de uien in de oven circa 30-45 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet de uien in een kom.
- Roer 3 el (balsamico-)azijn door het bak-vet in de schaal.
- Doe dit mengsel over in een pan en kook het in tot het dikker wordt. Schenk het over de uien.
- Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Kook ze in een pan met ruim kokend water in circa 5 a 8 minuten beetgaar.
- Klop 3 el olijfolie, 1 el (balsamico-) azijn en de vermouth in een kommetje tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de asperges af, leg ze met de kopjes naar een kant en sprenkel de dressing erover.
- Laat de asperges circa 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
- Verwijder het harde, lichtgroene velletje van de tuinbonen.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Schep de tuinbonen in een kom met de kaas en 2 el olijfolie door elkaar en maal er royaal zwarte peper boven.
- Leg de asperges in het midden van een grote schaal.
- Schep de tuinbonen en de uien eromheen.
- Vouw de plakjes salami en ham dubbel en leg ze langs de asperges.
- Garneer met de basilicum en de fijngesneden lente-ui