Terug naar Recepten
Artisjokbodem met groene asperges, mousselinesaus
Groen Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
4 artisjokken
500 gr. groene asperges
sap van citroen
4 eieren
peper en zout
azijn
neteldoeksaus
Bereiding
- Haal de buitenste rand van de artisjok weg met een mes om het harde gedeelte van de blaadjes te verwijderen.
- Bewaar alleen de bodems die u horizontaal afsnijdt om de resterende blaadjes te verwijderen.
- Kook ze in water waaraan u citroensap en zout hebt toegevoegd.
- Neem het 'hooi' weg en zet de artisjokken even opzij.
- Ondertussen kookt u ook de groene asperges in gezouten water.
- Pocheer de 4 eieren. Dit gaat als volgt: breek ze en laat ze in kokend water met zout en azijn glijden en laat ze enkele minuten koken zodat het wit vast is en de dooier nog vloeibaar blijft.
- Leg de asperges en de artisjokbodems op borden en schik er voorzichtig de gepocheerde eieren op.
- Warm de mousselinesaus op en giet deze over de bereiding.