Ingrediënten
2 kg. asperges
100 gr. ham, in blokjes
200 gr. Hollandse garnalen
50 gr. gerookte spekblokjes
1,5 tl provencaalse kruiden
1 pak witbroodmix
25 gr. boter
1 dl slagroom
1 dl witte wijn
400 gr. krieltjes
Bereiding
- Spek in wat boter 2 min. bakken.
- Krieltjes toevoegen en nog 10 min. meebakken. Af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien.
- Garnalen en ham toevoegen.
- Maak op smaak met peper en zout.
- In ruim water de asperges met de kruiden en wat zout beetgaar koken.
- Met broodmix, water en 25 g boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
- Laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220°C.
- Ruime ovenschotel invetten.
- Tegen en op rand van vorm deeg drukken.
- In steelpan slagroom en witte wijn aan de kook brengen.
- Asperges in de schaal leggen.
- Krieltjes - garnalenmengsel op de asperges scheppen.
- 3/4 deel van wijn - room over asperges schenken.
- Op rooster in midden van oven schotel in 30 minuten goudbruin en gaar laten worden.
- Als schotel te droog wordt rest van wijn - room erover schenken.