Terug naar Recepten

Asperge broodschotel

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperge broodschotel

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 100 gr. ham, in blokjes

 200 gr. Hollandse garnalen

 50 gr. gerookte spekblokjes

 1,5 tl provencaalse kruiden

 1 pak witbroodmix

 25 gr. boter

 1 dl slagroom

 1 dl witte wijn

 400 gr. krieltjes

Bereiding

  • Spek in wat boter 2 min. bakken.
  • Krieltjes toevoegen en nog 10 min. meebakken. Af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien.
  • Garnalen en ham toevoegen.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • In ruim water de asperges met de kruiden en wat zout beetgaar koken.
  • Met broodmix, water en 25 g boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220°C.
  • Ruime ovenschotel invetten.
  • Tegen en op rand van vorm deeg drukken.
  • In steelpan slagroom en witte wijn aan de kook brengen.
  • Asperges in de schaal leggen.
  • Krieltjes - garnalenmengsel op de asperges scheppen.
  • 3/4 deel van wijn - room over asperges schenken.
  • Op rooster in midden van oven schotel in 30 minuten goudbruin en gaar laten worden.
  • Als schotel te droog wordt rest van wijn - room erover schenken.