Terug naar Recepten

Asperge cashew pilaf

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge cashew pilaf

Ingrediënten

 50 gr. boter

 50 gr. spaghetti in stukjes gebroken

 1/2 ui gesnipperd

 Teentje knoflook

 250 gr Pandan rijst

 1/2 ltr. groentebouillon

 zout en peper

 250 gr. asperge

 70 gr. ongezouten cashewnoten

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
  • Verhit de boter, doe de stukjes spaghetti in de pan en bak deze tot alle stukjes bedekt zijn met boter en ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en knijp het teentje knoflook erboven uit en bak dit ca.2 min. mee.
  • Doe de Pandanrijst erbij en bak nog eens 5 min.
  • Schenk de groentebouillon erover en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het ca. 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en de bouillon is geabsorbeerd.
  • Doe de asperges in een aparte pan met ruim kokend water en zout en kook de asperges beetgaar.
  • Kook de asperge beetgaar.
  • Afgieten en de asperges samen met de cashewnoten door het rijstmengsel scheppen. Nog even doorwarmen voor het opdienen.