Ingrediënten
50 gr. boter
50 gr. spaghetti in stukjes gebroken
1/2 ui gesnipperd
Teentje knoflook
250 gr Pandan rijst
1/2 ltr. groentebouillon
zout en peper
250 gr. asperge
70 gr. ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
- Verhit de boter, doe de stukjes spaghetti in de pan en bak deze tot alle stukjes bedekt zijn met boter en ze lichtbruin zijn.
- Voeg de gesnipperde ui toe en knijp het teentje knoflook erboven uit en bak dit ca.2 min. mee.
- Doe de Pandanrijst erbij en bak nog eens 5 min.
- Schenk de groentebouillon erover en breng op smaak met zout en peper.
- Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het ca. 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is en de bouillon is geabsorbeerd.
- Doe de asperges in een aparte pan met ruim kokend water en zout en kook de asperges beetgaar.
- Kook de asperge beetgaar.
- Afgieten en de asperges samen met de cashewnoten door het rijstmengsel scheppen. Nog even doorwarmen voor het opdienen.