Ingrediënten
Deeg: 6 el olie
Deeg: 500 gr. bloem
Deeg: 28 gr. gist
Deeg: 1/8 ltr. lauwwarm water
Deeg: 1 tl zout
Beleg: 200 gr. asperges
Beleg: 4 hardgekookte eieren
Beleg: 250 gr. geraspte kaas
Beleg: 250 gr. champignons
Beleg: 3 plakken gekookte ham
Beleg: 2 el gesnipperde bieslook
Beleg: 1 el uitgeknepen kappertjes
Beleg: 400 gr. dikke room
Voorbeiding
- Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.
- Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'.
- Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 10 minuten rijzen.
- Voeg zout en olie toe en kneed een glad deeg.
- Laat dit opnieuw circa 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine).
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit over het hele bakblik.
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Laat ze uitlekken in een zeef (bewaar het kookwater voor soep).
- Snijd de asperges in twee of drie stukken.
- Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Roer de geraspte kaas door de dikke room en verdeel 1/3 van dit mengsel over het deeg.
- Beleg met de plakjes champignons, schik daarop de asperges, de reepjes ham en de plakjes ei.
- Giet de rest van het room-kaasmengsel gelijkmatig over de pizza en bestrooi met de kappertjes.
- Bak de pizza circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.