Terug naar Recepten

Asperge- champignonpizza

Wit Lunch 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge- champignonpizza

Ingrediënten

 Deeg: 6 el olie

 Deeg: 500 gr. bloem

 Deeg: 28 gr. gist

 Deeg: 1/8 ltr. lauwwarm water

 Deeg: 1 tl zout

 Beleg: 200 gr. asperges

 Beleg: 4 hardgekookte eieren

 Beleg: 250 gr. geraspte kaas

 Beleg: 250 gr. champignons

 Beleg: 3 plakken gekookte ham

 Beleg: 2 el gesnipperde bieslook

 Beleg: 1 el uitgeknepen kappertjes

 Beleg: 400 gr. dikke room

Voorbeiding

  • Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.
  • Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'.
  • Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 10 minuten rijzen.
  • Voeg zout en olie toe en kneed een glad deeg.
  • Laat dit opnieuw circa 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine).
  • Verwarm de oven voor op  200° C.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Rol het deeg uit over het hele bakblik.

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.
  • Laat ze uitlekken in een zeef (bewaar het kookwater voor soep).
  • Snijd de asperges in twee of drie stukken.
  • Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Roer de geraspte kaas door de dikke room en verdeel 1/3 van dit mengsel over het deeg.
  • Beleg met de plakjes champignons, schik daarop de asperges, de reepjes ham en de plakjes ei.
  • Giet de rest van het room-kaasmengsel gelijkmatig over de pizza en bestrooi met de kappertjes.
  • Bak de pizza circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.