Terug naar Recepten

Asperge-Groentesoep

Wit Soep 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge-Groentesoep

Ingrediënten

 400 gr asperges

 1 dikke wortel

 1 ui + 1 prei

 1 el vloeibare boter

 1 groentebouillonblokje

 750 dl water

 een handje vermicelli

 fijngeknipte peterselie voor de garnering

Voorbeiding

  • Snijd de ui fijn.
  • Schil de asperges en snijd ze in 3 cm lange stukjes.
  • Schil de wortel en snijd die in fijne, dunne reepjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Hak de peterselie fijn.

Bereiding

  • Fruit de ui in de boter goudgeel.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe en kook de groenten (behalve de prei en de peterselie) gedurende 10 minuten.
  • Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten doorkoken.
  • Strooi voor het serveren de fijngesneden peterselie over de soep.