
Ingrediënten
2 kg. asperges
400 gr. gegilde ham in reepjes gesneden
8 takjes peterselie
1/8 ltr. slagroom of creme fraiche
50 gr. roomboter
tarwebloem
4 á 5 dl. kookvocht van de asperges
1 tuinkruidenbouillontablet
lasagnevellen
geraspte kaas
nootmuskaat
peper
Bereiding
- Asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden.
- Kook de asperges in 10 minuten gaar.
- Met roomboter, bloem en kookvocht van de asperges een bechamelsaus maken, die net vloeibaar maar niet te dik mag zijn.
- Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet.
- De slagroom of de crème fraiche door de saus roeren, een halve minuut laten koken en dan van het vuur af nemen.
- Hamreepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor roeren.
- Doe in een ovenschaal 1/3 van de saus, daarop de lasagnevellen en daar de helft van de asperges op dit nog een keer herhalen.
- Bovenop de rest van de saus de fijngesneden peterselie en geraspte kaas.
- Dan de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden een half uur laten staan.