
Ingrediënten
2 kg asperges
2,5 dl melk
40 gr. boter
50 gr. bloem
peper en zout
nootmuskaat
2 eidooiers
2 kg verse spinazie
2 el olijfolie
100 gr. geraspte jongbelegen kaas
2 el geroosterde geschaafde amandelen
Bereiding
- Asperges schillen en koken.
- Spinazie wassen.
- Eieren splitsen. Eidooiers bewaren.
- 3 dl kookvocht opvangen en mengen met de melk.
- Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren. 3 minuten laten garen.
- De melk met het kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat er een gebonden saus ontstaat.
- De saus zachtjes 10 minuten koken.
- De oven voorverwarmen op 200°C.
- Spinazie in hete olijfolie roerbakken.
- Laat de groente slinken en het vocht verdampen.
- Breng ondertussen de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus.
- Leg de asperges naast elkaar in de ovenschaal.
- Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
- Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten.
- Verdeel de amandelen erover.