
Ingrediënten
2 kg asperges
250 ml slagroom
150 ml droge witte wijn
1 kippenbouillon tabletten
2 prei
3 teentjes knoflook
basilicum (enkele blaadjes)
250 g roomboter
Bereiding
- Schil de asperges, snijd het achterste harde stuk ervan af, en deel de stengel in stukken van 2 cm.
- Kook de asperges in ruim water met wat zout in ong. 10 min. beetgaar.
- Snijd de prei in fijne ringen.
- Doe de boter in een pan, en bak de prei in enkele minuten gaar.
- Pers de knoflook, en laat deze enkele min. meegaren.
- Blus het geheel met de wijn, en doe dan de room en de kippenbouillon tabletten erbij.
- Laat de saus 2/3 inkoken. Eventueel wat zout en peper toevoegen.
- Als de asperges gaar zijn, deze afschudden in vergiet, en door de saus vermengen.
- Op het laatst basilicum erdoor vermengen.