
Ingrediënten
1 kg. asperges
1 ei
250 gr. tarwebloem
zout
0.3 dl. water
125 gr. roomboter
200 gr. spinazie
3 plakjes gerookte spek
3 plakjes gezouten spek
15 gr. bakboter
3 eieren
2 dl. room
peper
nootmuskaat
Bereiding
- Het deeg bereiden met de zacht geroerde roomboter, het ei, de bloem, een snuifje zout en 3 eetlepels ijskoud water.
- Met koele handen kneden tot het deeg goed loskomt van het werkblad.
- Enkele uren laten rusten in de koelkast.
- Schil de asperges en snijd ze in stukken.
- Het spek in blokjes snijden.
- De spinazie schoonmaken en fijnhakken.
- Het spek knapperig bakken in een beetje boter.
- Vervolgens de in stukken gesneden asperges toevoegen en een vijftal minuten laten garen.
- Spinazie bij het mengsel voegen en alles samen nog 5 minuten laten zacht worden. Eventueel overtollig vocht afgieten.
- Het deeg uitrollen, er een beboterde bakvorm mee bekleden en enkele malen doorprikken met een vork.
- Het spek-asperge-spinazie-mengsel hierover verdelen en overgieten met de eieren die losgeklopt zijn in de room.
- Kruiden met peper en nootmuskaat.
- Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Onmiddellijk opdienen.