
Ingrediënten
1 kg asperges
2 dl slagroom
1 pakje roomboter bladerdeeg
200 gr monchou
4 eieren
150 a 200 gr gerookte spekblokjes
1 ui
zout, peper, nootmuskaat en suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 ℃.
- Schil de asperges en kook ze beetgaar met wat zout, peper en suiker.
- Klop de monchou luchtig met de slagroom en klop daarna de eieren er door.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Versnipper de ui.
- Fruit de ui met de spekblokjes in een koekenpan.
- Vet een taartvorm met hoge rand in en bekleed de bodem en rand met bladerdeeg.
- Doe de asperges, de spek met ui in de taartvorm en giet hier het slagroommengsel over.
- Plaats de aspergetaart in de voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 1 uur.