
Ingrediënten
750 g witte asperge
1/2 tl zout en 1/2 tl suiker
100 g gekookte ham
50 g rauwe ham
100 g gebraden gehakt
6 sneetjes brood (wit of tarvo)
roomboter
2 eieren
10 ml room
50 geraspte Emmentaler (of andere licht pittige) kaas
zout en peper
raapolie
bieslook
Bereiding
- Asperge wassen, schillen en harde ondereinden verwijderen.
- De asperge in de lengte doormidden snijden.
- In water met zout en suiker 10 minuten beetgaar laten koken. Dan uit het water nemen, goed laten uitlekken en laten afkoelen.
- De ham en gebraden gehakt in dunne reepjes snijden.
- Het brood roosteren, laten afkoelen en dun besmeren me roomboter.
- De asperge verdelen over de toast en hierover de vleesreepjes verdelen.
- De eieren met de kaas, room en zout en peper opkloppen en in koekenpan tot roerei bakken.
- Het roerei over de toast verdelen en bestrooien met bieslook.