
Ingrediënten
300 gr. rauwe asperges
200 gr. minikrieltjes
100 gr. lamsham (vleeswaar)
50 gr. rode paprikablokjes (klein gesneden)
50 gr. diepvries doperwtjes
3 grote eieren
verse gesneden peterselie
peper, zout en paprikapoeder
scheutje slagroom
1 el. olijfolie
Bereiding
- Schil de asperges en kook deze samen met de doperwtjes ongeveer in 7 minuten beetgaar.
- Bak de krieltjes in olijfolie lichtbruin en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.
- Snijd de lamsham in smalle reepjes.
- Klop de eieren met het scheutje slagroom los.
- Schik de asperges in een cirkel op de bodem van de pan met de kopjes naar buiten, snijd asperges eventueel op maat.
- Verdeel de gebakken krieltjes, paprikablokjes, lamshamreepjes en doperwtjes tussen de asperges.
- Schenk het losgeklopte eimengsel samen met de helft van de verse peterselie er voorzichtig overheen.
- Bak op zacht vuurtje tot de eieren gestold zijn.
- Doe de laatste 5 minuten een deksel op de pan.
- Laat op een groot bord glijden en bestrooi met de rest van de verse peterselie.