
Ingrediënten
1 kg geschilde asperges
400 gr. gekookte achterham
200 gr. coburgerham
250 gr. gerookte zalm
1 doosje cherry tomaatjes
1/2 citroen
1 el mayonaise
1 zakje gemengde sla
1 bosje peterselie
1/2 doosje diepvries dille
2 el gembervocht
1 el mosterd
1/2 bosje lenteuitjes
1 rode ui
3 el appelciderazijn
2 el walnotenolie
1 flesje room culinair
peper (uit de molen)
zout
100 gr. roomboter
Bereiding
- 1 liter water met de boter, wat peper, zout en citroen aan de kook brengen.
- De asperges erin leggen met een bordje erop, zodat ze goed onder liggen.
- 8 min laten koken, dan de asperges op een vergiet zetten. Vocht opvangen.
- In het kookvocht de in reepjes gesneden ham even laten wellen, 6 á 7 min, niet laten koken.
- Dan ook de ham op een vergietje zetten.
- Lente uitjes en rode ui in heel fijne reepjes snijden en in een schaal doen.
- Room, mayonaise, mosterd, olie, azijn en gembervocht erbij en oproeren tot de saus "hangt" en dan de dille toevoegen.
- Cherrytomaatjes in vieren snijden.
- De afgekoelde asperges in stukken van 2 cm snijden.
- Peterselie fijnhakken.
- 4 bordjes bekleden met sla, de dressing over de sla verdelen (een beetje dressing bewaren), dan de hamreepjes over de dressing doen.
- Op ieder bord 2 á 3 tomaatjes verdelen. Dan de gerookte zalm over het geheel leggen.
- De stukken asperges over de zalm leggen en even met de pepermolen eroverheen gaan.
- Garneren met peterselie.
- De saus die over is, er apart bijgeven.