Terug naar Recepten
Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
2 kg witte asperges, geschild
2 el peterselie, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
4 zalmfilets à 150 gr.
200 ml droge witte wijn
- 4 royale vellen aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.
- Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg op elk vel aluminiumfolie 500 gr. asperges.
- Leg er de zalmfilet op.
- Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
- Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
- Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 20 min. gaar.
- Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.