Ingrediënten
2 kg asperges AA1 super
25 gr. zout
100 gr. boter
500 gr. gekookte ham
4 eieren
Voorbeiding
Zet de asperges een half uur voor het schillen in een pan met water.
Bereiding
- Schil de asperges en snij van het ondereind eeen halve cm af.
- Breng de asperges aan de kook met beetje zout en boter.
- Laat ze drie minuten koken en zet ze aan de kant met de deksel op de pan.
- Laat ze ±23 minuten garen.
- Intussen kookt u de eitjes en pelt u ze.
- Tourneer de aardappels en kook goed gaar.
- Snij de grillham in dunne plakken.
Saus:
- Doe 1 dl room in de pan met stukjes asperge en scheutje droge witte wijn.
- Als de stukjes gaar zijn, zet de staafmixer in de blender.
- Voeg klontjes boter toe, totdat de saus bindt.
- Op smaak brengen met wat peper en zout.