Terug naar Recepten
Aspergemousse met doperwtscheuten en mini-asperges
Paars Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
250 gr. witte asperges
2,5 dl slagroom
5 gr. gelatine
1 bakje doperwtscheuten (affillacress)
4 groene aspergetips
4 witte aspergetips
Shiso purple
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook gaar.
- Pureer alles in een keukenmachine, giet door een bolzeef in een passende pan en
laat het aan de kook komen. - Week de gelatine in koud water.
- Knijp de gelatine uit en los op in de kokende aspergemassa.
- Zet in de koelkast totdat de massa yoghurtdikte wordt.
- Klop ondertussen de slagroom half op (yoghurtdikte).
- Meng dit met de aspergemassa en breng op smaak.
- Schep in een spuitzak en verdeel in 4 glaasjes.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Blancheer ondertussen de witte en groene aspergetips.
- Steek deze in de glaasjes samen met de doperwtscheuten.
- Hang aan de buitenkant van het glaasje een takje shiso purple.