Terug naar Recepten
Aspergemousse met hammousse en slagersachterham
Wit Snack 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
400 g gekookte asperges
2 dl half geslagen slagroom
3 blaadjes gelatine
scheutje witte wijn
peper en zout
Hammousse: 200 g Gouden Banier slagersachterham
Hammousse: 0,5 dl runderbouillon
Hammousse: 2 blaadjes gelatine
Hammousse: 2 dl half geslagen slagroom
Hammousse: peper en zout
Garnering: Rois de France balsamicoazijn
Garnering: 8 aspergekoppen (voor de mousse)
Garnering: rucola-sla
Garnering: 2 plakken dun gesneden Gouden Banier slagersachterham
Bereiding
- Pureer de asperges in de keukenmachine en voeg de wijn toe.
- Laat ondertussen 3 blaadjes gelatine weken.
- Verwarm de gepureerde asperges even en los de geweekte gelatine er in op.
- Laat de mousse afkoelen en spatel er 2 dl slagroom door.
- Schep de mousse in 4 vormen en plaats deze in de koelkast.
Bereiding hammouse:
- Maak de achterham fijn in de keukenmachine.
- Verwarm de bouillon en los er room, achterham en 2 blaadjes gelatine in op.
- Spatel het mengsel door elkaar en giet het op de aspergemousse.
- Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
Garnering: - Laat ondertussen de balsamico-azijn licht inkoken tot er een stroop ontstaat. Voeg hier eventueel een klein beetje suiker aan toe.
- Leg de mousse na 2 uur opstijven midden op een bord en garneer het gerecht met 2 aspergekoppen, een half plakje Gouden Banier-slagersachterham en rucola-sla.
- Druppel er balsamico-stroop overheen en serveer het voorgerecht.