Terug naar Recepten

Aspergequiche

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Aspergequiche

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 5 velletjes filodeeg

 100 gr. geraspte Hollandse geitenkaas

 25 gr. boter

 15 gr. verse basilicum

 125 ml. crème fraîche

 3 eieren

 150 gr. gekookte hamreepjes

 versgemalen 4-seizoenen peper

Bereiding

  • Kook de asperges in ± 10 minuten gaar, en laat deze nog 10 miuutjes nagaren.
  • Vouw het filodeeg uit en bestrijk devellen met boter.
  • Bekleed de ovenschaal losjes met het deeg.
  • Pureer in de keukenmachine basilicum met de crème fraîche.
  • Meng eieren, kaas, ham, zout en peper erdoor.
  • Schenk de helft van dit mengsel op de deegbodem, schik daarop de asperges om en om en giet daarover de andere helft van het mengsel.
  • Bak de Aspergequiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.



Eet smakelijk!