Terug naar Recepten
Asperges en rundvlees in rode pepersaus
Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
250 gr. rosbieflapjes á la minute
1 teentje knoflook
3 el. Teriyaki-marinade
350 gr. groene asperges
1 middelgrote ui
1-2 rode pepers
15 gr. verse koriander
2-3 el. zilveruitjes
150 gr. kant-en-klare voorgekookte Chinese mie
Bereiding
- Snijd de rosbieflapjes in 2 cm brede repen.
- Snijd de knoflookteen in flinterdunne plakjes.
- Schep vleesrepen en knoflookplakjes om met de Teriyaki-marinade.
- Haal van de onderkant van de asperges een stukje af van 1-2 cm, snijd de asperges in schuine stukken van 4-5 cm en snijd deze stukken weer in dikke lengteplakjes.
- Halveer de ui en snijd de helften in smalle partjes.
- Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Pluk de korianderblaadjes van de takjes en snijd het blad wat fijner.
- Laat het vlees uitlekken, vang het marinadevocht op.
- Verhit de wok op hoog vuur droog voor, schenk de olie in de wok en roerbak het vlees hierin op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
- Schep de asperges erbij en roerbak 2 minuten.
- Schep de ui, pepersnippers en knoflookplakjes erbij en roerbak 1 minuut.
- Roer de voorgekookte mie en het marinadevocht erbij en warm het gerecht al omscheppend goed door.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Strooi de koriander (van het vuur af) over het gerecht.