
Ingrediënten
1 kg witte asperges
1,5 tl zout (naar eigen smaak)
0,5 tl witte peper
250 g roomboter
Twee kopjes panneermeel
Eventueel twee el sesamzaad
3 tot 4 eieren (alleen het ei wit gebruiken)
Bereiding
- De asperges goed schillen en de onderkantjes eraf snijden. Snijd de asperges in twee of drie stuken.
- Het eigeel van de eieren scheiden en het eiwit goed los kloppen.
- Doe het zout en de peper door de paneermeel, eventueel kan er ook voor de liefhebbers het sesamzaad erdoor gemengd worden.
- Kook de asperges in 10 minuten beetgaar, laat ze daarna goed uitlekken.
- Doe intussen de roomboter in een koekenpan en zet deze op laagvuur.
- Haal de asperges 1 tot 2 keer door het losgeklopte eiwit en rol ze dan meteen door de paneermeel.
- Zet de boter iets hoger en bak de asperges in de boter in twee minuten rondom lichtbruin.