
Ingrediënten
500 g geschilde asperges
2 bossen lenteuitjes
150 g ham (iets dikker geneden)
2 el bloem
1 bouillonblokje
2 tl provinciaalse kruiden
100 g geraspte kaas
klein bekertje creme fraiche
Bereiding
- Asperges gaar koken (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm snijden.
- Lente-uitjes in dunne ringen snijden.
- Ham in stukjes snijden.
- De lente-uitjes even fruiten in een beetje boter.
- Voeg de klein gesneden ham toe.
- Hier doorheen de bloem roeren en het verdunnen met het kookvocht van de asperges tot er een gebonden saus ontstaat.
- Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe (begin met een halve als de ham erg zout is dat waarschijnlijk genoeg).
- Voeg de Provençaalse kruiden, de geraspte kaas en de creme fraiche toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de asperges toe.