Terug naar Recepten
Asperges met garnalen en tagliatelle
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1,5 tot 2 kg asperges
1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Vin d Alsace
2 dl crème fraîche
100 gr. koude boter
3 el fijngeknipte dille
zout, peper
500 gr. (wilde) spinazie
400 gr. garnalen
300 gr. groene tagliatelle al dente
Bereiding
- Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
- Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
- Voeg de crème fraiche toe en laat de saus weer inkoken.
- Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
- Was de spinazie.
- Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
- Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
- Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.