
Ingrediënten
800 g witte asperges
200 g groene asperges
2 lente-uitjes
14 grote schoongemaakte (chinese) garnalen
2 el olie
2 el Japanse sojasaus
2 el saké (of droge sherry)
2 el sesamolie
4 el geschaafde amandelen
peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges. (De groene asperges hoeven niet geschild te worden, alleen als de stengels dikker zijn).Verwijder het onderste (harde )gedeelte en snijd alle asperge schuin in stukken van 4 cm.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in kleine ringetjes.
- Verhit in de wok de olie en roerbak de witte asperges en lente-uitjes en blijf roerbakken gedurende 2 minuten.
- Zet het vuur lager, voeg de groene asperges toe en blijf roerbakken gedurende 4 minuten.
- Voeg de garnalen toe en blijf roerbakken.
- Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges en de garnalen op een laag vuur beetgaar worden (totdat het vocht helemaal is verdampt).
- Breng de asperge-garnalenschotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer de geschaafde amandelen er door.