
Ingrediënten
12 dikke asperges
150 g gorgonzola
4 teentjes knoflook
150 g gerookte zalm in reepjes gesneden
3 g viskruiden
50 g Roomboter
50 g Bloem
100 ml Melk
een paar takjes dille
Bereiding
- Hak de knoflook in kleine stukjes.
- Schil de asperges en kook ze 5 minuten, laat ze 15 minuten nagaren.
- Smelt tegelijkertijd de boter op een matig vuur en voeg de gehakte knoflook teentjes en de viskruiden toe.
- Voeg na 30 seconden de bloem toe en roer het tot een stevige massa.
- Voeg daarna een beetje melk toe en roer totdat de melk opgelost is. Herhaal dit tot alle melk is verwerkt.
- Voeg nu beetje bij beetje de gorgonzola kaas toe totdat alle kaas is opgelost.
- Voeg nog wat kook vocht van de asperges toe totdat de saus zo dik is als yoghurt.
- Als laatste de reepjes gerookte zalm toevoegen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer drie asperges op een bord met de koppen in dezelfde richting en schep de saus over de asperges.
- Garneer met een paar takjes dille.