Terug naar Recepten
Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
250 g Hollandse garnalen
2 kilo witte asperges
4 eieren
30 g verse dragon of basilicum, heel fijngehakt
sap van een halve citroen
125 g roomboter, gesmolten
Bereiding
- Kook 3 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en prak ze fijn. Snijd de eieren in de lengte in partjes.
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Leg de asperges naast elkaar en snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
- Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.
- Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender.
- Voeg het laatste ei toe met de gesmolten boter en wat zout en peper toe.
- Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan. Laat de saus al roerend op zacht vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken!
- Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant.
- Schenk de dragonsaus erover en schep dan de Hollandse garnalen erover.
- Garneer met partjes ei.
- Lekker met gebakken krieltjes.