
Ingrediënten
2 kg. asperges
20 gr. zout
1 bosje peterselie
100 gr. boter
1/2 citroen
zout
witte peper uit de molen
nootmuskaat
Bereiding
- De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden. Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden.
- Breng eerst de 100 gr boter op kamertemperatuur.
- Pers de citroen en zeef het sap.
- Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier.
- Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes ragfijn. Roer de boter smeuïg, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en nootmuskaat.
- Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop.
- Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast.
- Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen van het basisrecept.
- Snijd de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden.
- Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden.