
Ingrediënten
2 kg. asperges
20 gr. zout
2 eieren
3 dl. magere yoghurt
1 tl. dille
1 el. bieslook
1 el. peterselie
1 tl. tuinkers
rozemarijn
1 tl. citroenmosterd
1 tl. dijonmosterd
2 el. cognac
1 el. wijnazijn
1 knoflookteentje
3 el. olie
zout
Bereiding
- Begin met de asperges te schillen en te garen volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
- Kook, terwijl de asperges staan te garen, de eieren hard (10 minuten).
- Maak de groene kruiden schoon, spoel ze af onder de koude kraan, maak ze goed droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn .
- Spoel de gekookte eieren koud, pel ze en hak ze eveneens fijn.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze af te laten koelen.
- Roer de fijngehakte groene kruiden door elkaar, roer de mosterd, de olie en de azijn erdoor.
- Voeg er driekwart van de gehakte eieren aan toe en knijp het teentje knoflook boven het mengsel uit.
- Roer er de cognac door en breng de saus op dikte met de yoghurt. Breng de saus op smaak met wat zout.
- Leg de asperges naast elkaar op een dienschaal, strijk er de saus over en strooi er het achtergehouden fijngehakte ei over.