Terug naar Recepten
Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus
Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
750 g groene asperges
750 g witte asperges
2 varkenshaasjes
50 g boter
200 g gemengde paddestoelen (shii take,oesterzwammen,champignons)
0,5-1 dl witte wijn
125 ml crème fraîche of (koks)room
peper, zout, rozemarijn
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
- Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het vlees uit de pan.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet.
- Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de crème fraîche toe.
- Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus.
- Serveer het vlees met de saus bij de asperges.
- Garneer met een takje rozemarijn.