
Ingrediënten
750 gr. verse witte (geschilde) asperges
zout
500 gr. gefileerde zalm in 6 gelijke stukken
1 tablet visbouillon
2 el slagroom
1 el droge witte vermout (Noilly Prat)
1 flink mespunt allesbinder
200 gr. gezouten boter ijskoud in 6 tot 8 gelijke stukken
1 tl limoen-of citroensap
witte peper
2 el fijngesneden bieslook
4 takjes verse dille
Bereiding
- Zet de asperges in ruim kokend water, voeg zout toe en kook deze met de deksel op de pan 10 min.
- Laat daarna de asperges 10 min. nagaren in het kookvocht.
- Breng 8 dl water met het visbouillonblok aan de kook en kook hier de zalm 5 minuten in.
- Klop stukje boter erdoor.
- Voeg limoen- of citroensap toe.
- Leg de zalm en asperges op voorverwarmde borden en schep er botersaus over.
- Bestrooi een en ander met bieslook en leg de dille er als garnering bij.