Terug naar Recepten

Asperges uit de wok!

Wit Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges uit de wok!

Ingrediënten

 500 gr. verse asperges

 1 rode ui

 1 dikke teen knoflook

 4-5 lepels olijfolie

 1 kippenbouillontablet

 4 el. oestersaus

 1 lepel Japanse sojasaus

 peper

 500 gr. bami

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in schuine 1,5 cm dikke "plakjes".
  • Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook in plakjes.
  • Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de wok op hoog vuur droog voor.
  • Schenk de olijfolie er straalgewijs in.
  • Roerbak de knoflook 1 minuut en neem de plakjes met een schuimspaan uit de wok.
  • Schep de asperges en ui in de wok en roerbak op hoog vuur 4-5 minuten.
  • Meng 1 dl warm water met oestersaus en sojasaus, verkruimel het bouillontablet erin en schep dit bij de asperges.
  • Breng de saus al omscheppend op hoog vuur aan de kook.
  • Voeg de gare bami toe.
  • Doe de rucola in een kom en schep de rest hieroverheen.
  • Breng op smaak met wat peper en de gefruite knoflook.
  • Garneer eventueel met rode peper.