Ingrediënten
500 gr. verse asperges
1 rode ui
1 dikke teen knoflook
4-5 lepels olijfolie
1 kippenbouillontablet
4 el. oestersaus
1 lepel Japanse sojasaus
peper
500 gr. bami
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in schuine 1,5 cm dikke "plakjes".
- Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook in plakjes.
- Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de wok op hoog vuur droog voor.
- Schenk de olijfolie er straalgewijs in.
- Roerbak de knoflook 1 minuut en neem de plakjes met een schuimspaan uit de wok.
- Schep de asperges en ui in de wok en roerbak op hoog vuur 4-5 minuten.
- Meng 1 dl warm water met oestersaus en sojasaus, verkruimel het bouillontablet erin en schep dit bij de asperges.
- Breng de saus al omscheppend op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de gare bami toe.
- Doe de rucola in een kom en schep de rest hieroverheen.
- Breng op smaak met wat peper en de gefruite knoflook.
- Garneer eventueel met rode peper.