
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
3 ons gekookte ham
2 kg. asperges
3 eieren
2 dl slagroom
1 zakje geraspte kaas
peper
zout
suiker
peterselie
bieslook
Voorbeiding
- De oven voorverwarmen op 220 graden.
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm.
- Kook deze met wat zout en een theelepeltje suiker beetgaar.
- De asperges moeten heel goed uitlekken en droogdeppen met een theedoek.
- Neem een taartvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
- Vul de vorm met bladerdeeg en prik er met een vork enkele gaatjes in.
- Verdeel 150 gr. kleingesneden ham over de bodem en verdeel daaroverheen de asperges.
- Bestrooi alles met ongeveer 1/3 deel van de kaas en met de rest van de ham.
- Klop de eieren met de slagroom, zout, 2 eetlepels fijngesneden peterselie en 3 eetlepels fijngesneden bieslook los.
- Giet dit ook over de asperges en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
- Bak tot slot de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.