
Ingrediënten
1 kg. groene asperges
1 middelgrote ui
2 el. boter
1 handje kervel
3/4 ltr. groentebouillon
150 ml. crème fraîche
zout en witte peper
citroensap
Bereiding
- Asperges schoonmaken en stukje van onderkant snijden.
- Asperges in kleine stukjes snijden.
- Ui schoonmaken, snipperen en in boter fruiten.
- Stukjes asperge toevoegen en mee laten stoven.
- Blaadjes van kervel plukken, afspoelen en met asperges laten meestoven.
- Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep afgedekt op matig vuur 25 minuten zachtjes laten koken.
- Soep met staafmixer pureren en helft van crème fraîche erdoor roeren.
- Zout, peper en citroensap naar smaak toevoegen.
- Soep over 4 verwarmde borden verdelen en garneren met rest van de crème fraîche: hier en daar een theelepel crème fraîche en met een houten prikker door de soep roeren zodat eend decoratief patroon ontstaat.