
Ingrediënten
500 gr. Nederlandse asperges
100 gr. doperwtjes
verse munt
verse peterselie
halve zoete ui
snufje gemalen komijn
1 el. yoghurt
1 el. mayonaise
snufje zout en peper
Bereiding
- Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en breng in een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt 2 minuten koken, de asperges uit het water halen en af laten koelen. Hierdoor blijven de asperges beetgaar.
- Maak in een ruime kom de dressing van yoghurt, mayonaise, fijngesnipperde zoete ui, doperwtjes, fijngehakte peterselie en munt. Breng de dressing op smaak met een snufje gemalen komijn, zout en peper.
- Snijd de asperges in stukjes en meng door de dressing. De salade is lauwwarm lekker, maar je kunt hem ook in de koelkast bewaren en koud eten.
- Serveersuggestie: lekker als amuse, lunchsalade, voorgerecht met gerookte zalm of rosbief. Als diner met ei, ham of kipfilet.
- Wilt u de bereiding van dit recept zien? Klik hier.