
Ingrediënten
1 el citroensap
1 el suiker
1/8 slagroom of pakje room culinair
1/4 ltr melk
1/2 ltr aspergebouillon
2 kippenbouillon tabletten
1 el maizena of allesbinder
1 bosuitje
Bereiding
- Asperges schillen en in stukjes snijden.
- De schillen goed afspoelen en opzetten in een pan met water. Breng dit aan de kook.
- Zodra het water kookt, vuur uit en het water laten staan, dit wordt gebruikt om de asperges in de koken.
- De schillen eruit zeven en de bouillonblokjes en asperges toevoegen aan het kookvocht.
- Kook de asperges ongeveer 15 min.
- De maïzena of allesbinder toevoegen tot de soep lichtgebonden is.
- Pureer de stukjes asperges in keukenmachine of wrijf ze door een zeef.
- Op smaak met zout en peper.
- Flinterdun gesneden bosuitje toevoegen als de soep is opgeschept.