Terug naar Recepten

Gebonden aspergesoep

Wit Soep 3 personen 15 - 30 minuten

Gebonden aspergesoep

Ingrediënten

 1 el citroensap

 1 el suiker

 1/8 slagroom of pakje room culinair

 1/4 ltr melk

 1/2 ltr aspergebouillon

 2 kippenbouillon tabletten

 1 el maizena of allesbinder

 1 bosuitje

Bereiding

  • Asperges schillen en in stukjes snijden.
  • De schillen goed afspoelen en opzetten in een pan met  water. Breng dit aan de kook.
  • Zodra het water kookt, vuur uit en het water laten staan, dit wordt gebruikt om de asperges in de koken.
  • De schillen eruit zeven en de bouillonblokjes en asperges toevoegen aan het kookvocht.
  • Kook de asperges ongeveer 15 min.
  • De maïzena of allesbinder toevoegen tot de soep lichtgebonden is.
  • Pureer de stukjes asperges in keukenmachine of wrijf ze door een zeef.
  • Op smaak met zout en peper.
  • Flinterdun gesneden bosuitje toevoegen als de soep is opgeschept.