Terug naar Recepten
Gegratineerde asperges met spekreepjes en wijn
Paars Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
1 kg witte of groene asperges
1 grote ui
1 teentje knoflook
200 gr. magere spekreepjes
zout en (versgemalen) peper
1 el olijfolie
1 glas droge witte wijn
4 el geraspte kaas
Bereiding
- Asperges schillen en naar eigen smaak lang laten of in stukjes snijden.
- Asperges in water met zout beetgaar koken (ong. 10 minuten, afhankelijk van dikte), afgieten en uit laten lekken.
- Ui en knoflook snipperen.
- Spekreepjes in olie uitbakken.
- Als spek knapperig is ui toevoegen.
- Als ui begint te kleuren knoflook kort meebakken.
- Blus af met wijn, bestrooi met wat peper en laat kort inkoken.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Schep de asperges in een ovenschaal, schep er het spekmengsel over en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet kort onder de grill tot kaas begint te kleuren.