Terug naar Recepten
Gekookte asperge met lentegroenten en gerookte zalm
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
16 witte asperges
50 g boter
1 el azijn
4 eieren
100 g peultjes
100 g doperwten
12 plakjes gerookte zalm
2 eidooiers
2 el zijn
2 el witte wijn
100 g boter
1 el gehakte peterseli
peper en zout
Bereiding
- Schil de asperges, verwijder de harde ondereinden en kook deze in water met zout en 50 g boter ongeveer 8 minuten. Hierna uit het water nemen en laten doorgaren.
- Breng een pan water met 1 el azijn aan de kook.
- Breek hierin voorzichtig de eieren en pocheer deze.
- Snijd de peultjes in stukjes en kook deze samen met de doperwten beetgaar in water met wat zout.
- Maak een saus door de azijn, witte wijn en de eidooiers te mengen, breng op smaak met zout en peper en klop deze massa boven een warm waterbad van +/- 85°C.
- Laat de boter smelten in een pannetje en voeg die al kloppend bij de opgeklopte eidooiers.
- Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
- Leg de gekookte asperges op een warm bord en lepel de beetgare lentegroente hierover.
- Drapeer hier overheen de plakjes zalm en de gepocheerde eitjes.
- Lepel als laatste de hollandaise saus om het gerecht.