Terug naar Recepten
Gerookte palingsalade met pasta en asperges
Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
200 gram witte asperges
200 gram gerookte paling
250 gram pasta
1 liter visbouillon (van tablet)
2 vleestomaten
3 lente-uitjes
200 gram diepvries doperwtjes
1 kleine appel
1 eetlepel olijfolie
1 bekertje (125 ml) zure room
1½ dl yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering
zout en peper
Bereiding
- Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd.
- Giet de pasta af en spoel deze na met koud water.
- Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes.
- Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de gekookte asperges in stukjes.
- Rasp de appel grof.
- Verdeel de paling in reepjes.
- Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille.
- Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.