Terug naar Recepten
Griet met asperges, lente-ui en sabayon
Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
6 x 150 gr grietfilet
1 kg asperges
600 gr truffelaardappeltjes
1 dl. droge witte wijn
3 eigelen
het sap van 1 citroen
zout en peper
16 lente-uitjes
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Pocheert de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten.
- Stoof de lente-uitjes 3 min in een klontje boter
- Kook het gezeefde kookvocht van de vis in tot 1 dl.
- Klop er de eidooiers en 2 el gesnipperde lente-uitjes door in een warmwaterbad tot een sabayon.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Verdeel de asperges en de lente-uitjes op warme borden.
- Verdeel er de vis op en dien met saus.