Terug naar Recepten
Groene asperges met een roomsaus en witte wijn
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1 kg. groene asperges
250 gr. gekookte ham
1 dl witte wijn
1 doosje roomkaas
1 kleine ui
1 teentje knoflook
zout en peper
Bereiding
- Schil het onderste gedeelte van de groene asperges en kook ze in water met zout en een snufje suiker 3 min. als u ze beetgaar wilt hebben of hooguit 5 min. als u ze zacht en gaar wilt hebben.
- Snijd het teentje knoflook in plakjes en de ui in stukjes.
- Bak de gesneden gekookte ham, de knoflook en de ui aan.
- Voeg 1 dl wijn toe en verwarm de massa.
- Los hierin vervolgens de roomkaas op en goed doorverwarmen.
- Breng het geheel op smaak met wat zout en peper giet de saus over de groene asperges.
Smakelijk eten!