
Ingrediënten
500 gr. groene asperge
1 kipfilet
7 dl kippenbouillon (van tablet)
1 sjalot gesnipperd
1 tl scherpe mosterd
1 pistolet in 4 sneetjes
1 teentje knoflook geperst
1 dl slagroom
Voorbeiding
Grill voorverwarmen op 175 C°.
Bereiding
- Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin het kipfilet in ca. 10 minuten pocheren. Uit pan nemen en laten afkoelen.
- Het onderste gedeelte van de asperges schillen en in 3 stukken snijden.
- In pan 1 el. olie verhitten en sjalot fruiten.
- Bouillon, mosterd en asperge toevoegen en afgedekt ca. 15 min. laten koken.
- Na 10 min. de aspergekopjes er uit nemen.
- Rest van de olie met de knoflook mengen en pistolet sneetjes hiermee bestrijken.
- Het brood onder de grill in ca. 4 min. krokant en goudbruin roosteren.
- De kipfilet in vier schuine plakken snijden.
- Crostini's beleggen met een plak kipfilet en aspergekop.
- Aspergesoep met staafmixer pureren en door een fijne bolzeef gieten.
- Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over glazen verdelen.
- Crostini langs of in de soep leggen en serveren.