Terug naar Recepten
Hollandse asperges met oosters tintje
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1 zakje Knorr saus voor asperges
1 kg witte asperges
200 g Serannoham
150 g geraspte kaas (jong belegen)
1/2 bosje verse bieslook
4 el chilisaus (Go-tan)
200 g jumbo garnalen
twee teentjes knoflook
versgemalen zwarte peper
1 el becel vloeibaar
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de bieslook fijn.
- Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe de garnalen in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg als laatste de chilisaus en de bieslook er aan toe.
- Kook de asperges vervolgens 10 minuten in water met een klein beetje zout en giet ze daarna af.
- Bak de garnalen even kort in olie met knoflook.
- Wikkel de ham om de asperges (2 á 3 asperges per plakje ham) en leg ze in de met boter ingevette (glazen) ovenschaal.
- Strooi er de garnalen met knoflook overheen.
- Verdeel de saus over de schaal. Strooi er wat kaas over overheen en wat versgemalen zwarte peper.
- Zet de aspergeschotel ca. 15-20 minuten in de oven.