
Ingrediënten
200 gr. gekookte asperge
200 gr. gekookte kipfilet
1 stengel bleekselderij
2 lente-uitjes
1/4 kropje ijsbergsla
2 gekookte eieren
1 el yoghurt
3 el mayonaise
bosje bieslook
toefje peterselie
2 kaiserbroodjes of 2 Italiaanse bollen (naar keuze)
zout en peper (naar smaak)
tipje mosterd (naar smaak)
Voorbeiding
De dressing:
- 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd, zout en peper, fijngeknipte bieslook en vermengen met elkaar.
- Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.
Bereiding
- Kook de kipfilet, asperges en de eieren en laat alles afkoelen.
- Snijd de gekookte kipfilet in blokjes.
- Snijd de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes.
- Snijd de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes).
- Snijd de lente-uitjes fijn en de bleekselderij in plakjes.
- Meng de kipfilet, asperge, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar.
- Meng een gedeelte van de dressing door het mengsel van kip, ei, asperge e.d.
- Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem.
- Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit.
- Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het gerecht, ietsjes hoger dan het randje.
- Schep er nu nog een beetje dressing over heen.
- Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.