
Ingrediënten
250 gram breuk asperges
0,5 liter water
0.5 liter bouillon
2 dl room
2 eidooiers
20 gram boter
25 gram bloem
Bereiding
- Asperges schillen en in stukjes snijden en gaar koken.
- De schillen goed afspoelen en een halfuurtje in water laten staan.
- Daarna de schillen opzetten met water en deze een half uurtje laten trekken.
- De schillen er uit zeven en de bouillon en de room toevoegen.
- Binden met beurre-manier* en op smaak brengen met peper en zout.
- Vlak voordat de soep geserveerd wordt de liaison* toevoegen met staafmixer.
- En op het laatst de warme stukjes asperge erin doen en eventueel een gepocheerd hoeve eitje.
*Beurre-manier:
20 gram boter met 25 gram bloem langzaam met elkaar vermengen tot een glad papje.
*Liaison
0,5 dl room en 2 eidooiers met elkaar vermengen.