
Ingrediënten
400 gr. witte asperges
200 gr. groene asperges
20 gr. Rozijnen, krentjes
20 gr. Cashewnoten
1 verse ananas
30 gr. ijsbergsla / gemengde sla in stukjes
Dressing van mosterd, slasaus en yoghurt
100 gr. zongedroogde tomaten in stukjes
Pijnboompitten
100 gr. Zongedroogde tomaten in stukjes
Peper en zout
Bereiding
- Zet de rozijnen in een bakje water te week.
- Schil de asperges en verwijder de harde ondereinden.
- Kook de asperges beetgaar en laat deze afkoelen.
Let op, de groene asperge heeft een kortere kooktijd als de witte asperge. - Verwijder de schil en de harde kern uit de Ananas, snijd deze in dunne (+/- 1 cm) plakken en bak deze kort op de grillplaat.
- Snijd de afgekoelde asperges in stukken van +/- 7 cm.
- Maak de dressing van de mosterd slasaus en yoghurt, de peper en zout.
- Verdeel de sla over 4 borden.
- Hussel de overige ingrediënten door elkaar en verdeel deze over de 4 borden op de bedjes van sla.
- Maak de salades af met de dressing en bestrooi met pijnboompitjes.
- Geserveerd met vers (op)gebakken ciabatta brood is dit een heerlijk voorgerecht of maaltijdsalade.