Terug naar Recepten
Marokkaanse tajine van kip, couscous en Nederlandse groene asperges
Groen Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
750 gr. kippendijvlees in stukjes gesneden
2 banaansjalotten gesnipperd
300 gr. groene asperges in stukjes gesneden
2 blikjes gepelde tomaten, gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
12 stelen verse koriander geplukt
2 eetlepels Marokkaanse kruiden(Ras el Hanout)
1 bouillonblokje kip of groenten
olijfolie
400 gr couscous
1/2 theelepeltje saffraandraadjes of poeder
peper en zout
Bereiding
- Maak een papje van een scheut olijfolie, Marokkaanse kruiden, knoflook en zout.
- Meng dit door het vlees en laat het 2 uur marineren.
- Zet de tajine op laag vuur en voeg de knoflook met banaansjalotten toe en laat even sudderen voeg daarna de tomaten toe met sap en laat weer even sudderen.
- Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak het vlees op hoog vuur doe dit in 3 keer.
- Voeg het gebakken vlees toe aan de tomaten.
- Verkruimel een bouillonblokje in het mengsel en draai er vers gemalen peper bij naar smaak, laat dit drie kwartier pruttelen.
- Voeg de aspergestukjes toe met de koriander en laat nog 15 minuten doorgaren.
- Breng een pan met ruim water, zout en saffraan aan de kook, voeg de couscous toe en laat 3 minuten staan.
- Giet de couscous in een zeef en meng er wat olijfolie doorheen.
- Serveer de couscous samen met het asperge-vleesgerecht in de tajine.
Oekla Chaia!