Ingrediënten
2 rijpe pomodoritomaten
zeezout
versgemalen zwarte peper
olijfolie
8 plakjes pancetta of droog gerookte bacon
4 grote eieren
400 gr. asperges (groen of witte)
Casino brood wit, geroosterd
Bereiding
- Breng water aan de kook en zet de grillpan op het vuur.
- Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant boven in de grillpan.
- Strooi er zout en peper over, druppel er wat olie op en grill deze tot ze een kleurtje beginnen te krijgen.
- Leg de plakjes pancetta ernaast, grill alles tot de pancetta knapperig is en neem de pan van het vuur.
- Leg de eieren en de asperges voorzichtig in het kokende water en kook alles net geen 8 minuten. De groene asperges kunnen korter worden gekookt dan de witte.
- Rooster het brood en verdeel dit over de borden.
- Neem de eieren en de asperges uit de pan. Verdeel wat boter over de asperges. Pel de eieren. Om het lekker te maken druppel dan wat tomatensap over de toast.
- Verdeel vervolgens de asperges over de 4 borden.
- Let de pancetta hier weer bovenop en daarop het ei.